Komentoja voi kirjoittaa yhdelle riville tavallisesti vain yhden, mutta käyttämällä puolipistettä voi komentoja kirjoittaa useamman samalle riville seuraavalla tavalla:
set poika "Matti"; set tytto "Elina" ; set koira "Rekku"
Komentojen ja muuttujien nimissä isot ja pienet kirjaimet ovat eri kirjaimia, joten muuttuja Poika on eri muuttuja kuin poika. Komennot ja parametrit erotetaan toisista an välilyönneillä. Välilyöntejä sisältävä parametri voidaan antaa laittamalla se heittomerkkien sisään seuraavasti:
set tarina "Olipa kerran..."
=>Olipa kerran...
Jos parametri sisältää puolipisteitä (;), pitää parametri laittaa heittomerkkien (") sisään, jolloin heittomerkit eivät merkitse komennon vaihtumista, kuten tavallisesti.
set tarina "tässäpä on puolipiste ; ja tässä toinen ; "
=>tässäpä on puolipiste ; ja tässä toinen ;
Parametrit, joissa ei ole välilyöntejä, voidaan kirjoittaa ilman heittomerkkejä, mutta tämä ei ole suositeltava tapa. Kun parametrit sijoitetaan aina heittomerkkien sisään, erottuvat ne sel vemmin muuttujista ja koodia on helpompi lukea. Alla olevat komennot
set poika Matti
=>Matti
set poika "Matti"
=>Matti
ovat siis täsmälleen samat.
Ohjelmakoodiin voi laittaa kommentteja. Kommenttimerkkinä toimii #-merkki, jonka voidaan ajatella olevan sellaisen komennon nimi, joka ei tee yhtään mitään. Rivillä kommenttimerk in jälkeiset merkit tulkki jättää huomioimatta:
#Tähän voi laittaa kommentteja
Kommentin voi laittaa myös jonkin muun komennon perään, kunhan vain muistaa laittaa puolipisteen uuden komennon merkiksi. Kommenttimerkiksi kannattaakin kirjoittaa suoraan ";#", jotta pu olipiste ei unohtuisi.
set koira "Musti" ;#Koiran nimi oli Musti ja .....
Komennon voi jakaa useammalle riville laittamalla kenoviivan (\) merkiksi rivin jatkumisesta seuraavalle riville. Kenoviivan jälkeiset välilyönnit ja rivinvaihdot tulkitaan yhdeksi v&aum l;lilyönniksi.
set tarina \
"tosi pitkä nimi ettei mahdu yhdelle riville"
=>tosi pitkä nimi ettei mahdu yhdelle riville
set tarina "voi sen kenoviivan laittaa keskelle\
parametriakin..."
=>voi sen kenoviivan laittaa keskelle parametriakin...
Luk-tutkielma: Tcl/Tk -opiksi ja iloksi.